ANTALYA Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.
Yerli ve yabancı şarkıları kanun, darbuka, klarnet, keman gibi sazlarla alaturka tarzda yorumlayan müzik grubu Dolapdere Big Gang, Cumhuriyet Meydanı’nda Antalyalılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Saat Kulesi, ‘3’üncü Piyade Eğitim Tugayı Bölge Bando Komutanlığı’ konserine ev sahipliği yaptı. İstanbul Devlet Tiyatrosu, ‘Acaibü’l Temaşa’ temsili ile Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sanatseverle buluştu.
Antalya Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü’nün ‘Traian Heykeli Konservasyon Çalışmaları’ Antalya Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirildi. ‘VR gözlüklerle Sergi Galerisi Gezisi- Metaverse Resim Galerisi’ etkinliği Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlendi. Antalya Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu’nda; ‘Karagöz Yüzsüz Deli Hırsız Gölge Oyunu Gösterimi’ yapıldı.
‘Kazı Başkanları ile Antik Kent Gezileri’ kapsamında Prof. Dr. Sedef Çokay Kepçe önderliğinde Perge Antik Kenti, Prof. Dr. Feriştah Alanyalı önderliğinde ise Side Antik Kenti gezildi. Barış Enes Arıkan ve Sinem Demirtaş ile ‘Duygu Düzenleme ve Farkındalık’ söyleşileri Ahmet A. Sönmez Muratpaşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde ilgilileriyle buluştu.
Alanya İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde ‘Masal Okuma ve Sanat Atölyesi’, Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde ‘Deniz Kabukları ile Obje Tasarımı’, Antalya Arkeoloji Müzesi’nde Yasemin Bilgin Zaim ile ‘Tepme Keçe Yapım Atölyesi’, Olgunlaşma Enstitüsü’nde ‘Ayşe Taç ile Döşemealtı Halısı Dokuma Atölyesi’ ve Gülfer Balcı ile ‘Keçe Atölyesi’, Serik İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde ‘Taş Boyama Atölyesi’, Etnografya Müzesi’nde ‘Kayıp Mirasın Yeniden Doğuşu Atilla Önen’le Fığla Bardağı Yapımı Atölyesi’ ve The Land Of Legends Shopping Avenue’de; Serap Özer’den ‘Telkâri Atölyesi’ festival katılımcılarını ağırladı.
ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL
Konyaaltı Beach Park’a kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alıyor. Çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.
Festivalin beşinci gününde çocuklar, çocuk tiyatrosu ‘Kukla Şevket ile Evet-Hayır Yarışması’ ile ‘Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunu’ etkinliklerinde gönüllerince eğlendi.
Festival kapsamında Gözde Topraklar ile ‘Ritimli Yaratıcı Drama Atöylesi’ ve Mehmet Nuri Demir ile ‘Pandomim ile Bir Çeşit Hayat’ etkinliği minik katılımcılara yeni bilgi ve beceriler kazandırdı.